СЪЗДАТЕЛ: РУМЕН ГЕНКОВ ОРГАНИЗАТОР: ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ДА ВИНЧИ"

  За качествено българско образование

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/16/2344864_problemut_ne_e_uchebnikut_a_kakvo_obrazovanie_iskame/?ref=rss

  Тезата, че образованието, обучението и израстването на нашите деца трябва да са приоритет номер едно на обществото, е безспорна. Не е трудно е да се види също така, че този въпрос далеч не е сред приоритетите на управляващите и на администрацията.

  Ние в Роботилница безрезервно подкрепяме усилията на автора на статията да търси по-различна и по-добра реализация на българското образование.

  Вероятно заради силно емоционалния заряд на статията , авторът се фокусира главно върху фундаментални за образованието въпроси и предлага тяхното злободневно отражение да не ги  измества и подменя. За съжаление, обикновено именно злободневните въпроси изискват незабавни решения, които в резултат допринасят за цялостното подобрение на дадената система. Именно поради това, те не следва да се игнорират.

  Отговорността да дефинираме нужните промени в образователната  система и да изискваме от администрацията да ги  реализира е на всеки един от нас. Нашите активност, инициативност и непримиримост ще определят успеха ни в това начинание.

   

  Вашият коментар